Na OŠ Livada je bila v sredo, 5. oktobra 2022 razstava Smart Hungary. Ogledali smo si razstavne eksponate, ki so na naši šoli stali že teden dni prej, vendar skrivnostno zaprti.  Ugotavljali smo, kako pomembna postaja vrednost in konkurenčnost.

Razstava je razdeljena na sedem različnih področij, ki so prisotni v našem vsakdanjem življenju (Smart City, Smart Home, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare). City, Smart Home, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare). Prikazuje, kako lahko z izumljanjem novih stvari in uresničevanje nemogočih idej postane za nas in za Slovenijo.

Vsi razstavljeni, razvojni izdelki, ki so na ogled, so rezultat desetletij trajajočega raziskovalnega dela in znanstvenih procesov.

Razstava SMART HUNGARY stopa v dialog s svetom – v upanju, da bi s skupnimi močmi našli odgovore na globalne izzive.

Na pomoč jim je priskočilo Ministrstvo za zunanje zadeve in trgovino in za uspešno otvoritev je poskrbela ga. Rita Mária Halasi. Razstave so se udeležili učitelji naše in Francoske šole. Prav tako sta si razstavo ogledala še g. ravnatelj Goran Popović in ravnateljica Francoske šole. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)