V sredo, 14.6.2023, so učenci naše šole nastopili na otvoritvi stanovanjskega naselja Rakova jelša 2. Šolo so predstavljali pevci mladinskega zbora, tolkalci pod vodstvom Hane Mačkovšek in učenci 4. b pod vodstvom Marjete Bilban.

V podporo so nam bili na mestu prireditve tudi g. ravnatelj Goran Popović, učitelj Aleš Kocjančič in hišnik Gregor Arbiter. Imeli smo se zelo lepo. Najprej smo imeli generalko. Po generalki pa malo odmora. Zabavala sta nas Učitelj Aleš in hišnik Gregor. Nato pa zares…

Najprej so nastopili učenci 4. b. Dobili so DA, za »Slovenija ima talent« od napovedovalca. Pohvale so prejeli tudi od eminentnih gostov, ki so bili na prireditvi. Nato pa se je predstavila še skupina tolkalcev s pevci. Spet so poželi bučen aplavz in pohvale. Nato so tri dekleta iz naše šole sodelovale neposredno pri otvoritvi. Z gospodom županom in ostalimi gosti so Tinkara, Sara in Minela prerezale trak. Po končani prireditvi so nastopajoči dobili sladko presenečenje in krepko malico. Ko smo odhajali peš proti šoli, nas je naš prijazni šofer videl, kako smo utrujeni. Ustavil je avtobus in nas zapeljal do šole.

Hvala gospodu šoferju Andriji Iliču iz družbe Nered. V šoli nas je čakalo kosilo pri gospe kuharici. Po kosilu smo se posladkali s čokolado in nato še pojedli zeloooo, zelo bogato malico in čokolado.

Hvala vsem, ki ste nas povabili. Hvala vsem eminentnim gostom, organizatorju prireditve in g. ravnatelju, ker verjamete v nas. Hvala za res lep prijeten začetek popoldneva. (Foto in besedilo: Marjeta Bilban)