1. DAN

V ponedeljek, 23. septembra 2024, smo se učenci 6.a in 6.b razreda, skupaj z učiteljicami Alenko, Evo, in Diano odpeljali modremu morju in solinam naproti. V Fiesi nas je pričakalo prijazno osebje počitniškega doma za otroke in razporedilo po sobah. Po začetnik težavah smo se dodobra najedli in nato s polnimi želodci odpravili proti morju. Kar veliko nas je bilo pogumnih in smo preizkusili njegovo temperaturo. S plaže so nas pregnali črni oblaki, ki pa nas niso zaustavili pred ogledom Pirana in kepicam sladoleda ter nakupu spominkov. Po večerji smo se malo spočili in se nato ukvarjali s poimenovanjem sob in izdelavo maskot. Po napornem dnevu, nas je kljub nekaterim razgrajaškim težavam hitro premagal spanec.

Učiteljice Alenka, Eva in Diana

2. DAN

Prebudili smo se po deževni noči v oblačno sončni dan in se po zajtrku odpravili na jutranje razgibavanje in relaksacijo ob morju. Sledilo je športno obarvano dopoldne, kjer smo opravili trening za moč in se nato podali na tekmo v štafetnih igrah. Na koncu smo bili vsi prijetno utrujeni, po kosilu smo skočili še v morje. Popoldne smo si popestrili z družabnimi igrami in po večerji praznovali rojstni dan ter si ogledali animirani film »Vrvež v tvoji glavi«. Naporni dan nas je hitro pospremil v svet sanj.

Učiteljice Alenka, Eva, Diana. 

3. DAN

Po zajtrku smo se odpravili do Pirana in si ogledali muzej školjk, kjer smo spoznali razliko med polžem in školjko. Nato pa smo odšli še v akvarij, ki nas je navdušil z vsemogočimi vrstami rib in drugih morskih bitij.  Med počitkom smo si privoščili Piranski sladoled in počasi odkorakali nazaj na kosilo. Ker nas je dan obdaril z lepim vremenom, smo se v popoldanskih uricah ohladili še v morju. Po večerji smo z izdelovanjem plakatov in reševanjem učnih listov pokazali kaj smo se čez dan naučili. Sledil je še ogled slovenskega filma »Junaki petega razreda« in nočni počitek.

Učiteljice Alenka, Eva in Diana

4. DAN

Po zajtrku smo se odpravili v pomorski muzej, kjer smo spoznali nekaj o zgodovini teh krajev in pomorstvu. Bilo je zanimivo, kar bodo pokazali tudi fotografije, ki smo jih naredili. Po kosilu, počitku in pripravi točk za večerno predstavitev, smo svojo energijo potrošili še na bližnjem igrišču, kjer smo se  spoznali tudi z vrtenjem obroča, preskakovanjem kolebnice in zip-lineom. Fantje so se pomerili v nogometu, dekleta pa v balinčkanju in odbojki. Za večerjo nas je pričakala pizza, ki smo jo cel teden težko pričakovali. Siti in zadovoljni smo se pripravili na večerni nastop. Na večerni prireditvi so skupine predstavile svoje točke. Bilo je pestro, od  plesa do smeha. Večer smo zaključili s skupinskim plesom in druženjem. Čakala nas je še zadnja noč pred zaključkom obmorskega tabora. Hitro smo utonili v spanec. 

Učiteljice Alenka, Eva in Diana

5. DAN

Zadnji dan našega obmorskega tabora smo po obilnem zajtrku začeli z urejanjem in pospravljanjem sob ter pripravo kovčkov za vrnitev domov. Ko je bilo vse pripravljeno, smo se podali na sproščujoč sprehod ob morju, kjer nam je učiteljica Eva pripovedovala o solinah in postopku pridelave soli. Učiteljica Alenka pa nam je razložila razliko med plimo in oseko, kar je še dodatno popestrilo naše znanje o morju in zakaj do tega sploh pride. Sledil je zaslužen sladoled, nato kosilo po katerem smo se poslovili od obale in opravili nazaj proti šoli, polni lepih spominov. 

Učiteljice Eva, Alenka in Diana